Ik als ondernemer

Hospitalisatie verzekerd?

Eén op vijf mensen heeft jaarlijks te maken met een ziekenhuisopname ingevolge ziekte of ongeval. Het ziekenfonds vergoedt een deel van de kosten voor geneeskundige verzorging, maar het bedrag dat u zelf nog moet betalen, kan flink oplopen. Ook stijgen elk jaar opnieuw de kosten voor gezondheidszorg… Bovendien is het belangrijk om op jonge leeftijd te beginnen met een “hospitalisatieverzekering“, want de premie is immers afgestemd op de instapleeftijd. Bovendien vermijdt je eventuele uitsluitingen naar aanleiding van een schadegeval, eens het contract is afgesloten.

Inkomensverlies verzekerd?

Vele succesfactoren hebt u zelf in de hand, andere niet. Uw inkomen hangt niet alleen af van uw professioneel succes, het hangt ook af van uw gezondheid. Een ongeval of een ziekte die een langdurige arbeidsongeschiktheid tot gevolg heeft, kan immers iedereen overkomen. Als u gedurende een lange periode niet meer kunt werken, heeft dit ernstig inkomensverlies tot gevolg, terwijl uw vaste kosten, zowel beroepsmatig als privé, blijven doorlopen.  De verzekering “gewaarborgd inkomen” biedt u tijdens deze periode een aanvullend inkomen bovenop de tussenkomst van het RIZIV. Zo kunt u de financiële toekomst van uzelf, maar ook die van uw gezin alvast veilig stellen.

Pensioen verzekerd?

Het gemiddeld wettelijk pensioen van een zelfstandige schommelt rond 1.000,00 € per maand. Het is dus evident dat u zelf voor later moet zorgen. De overheid deelt deze mening en beloont de eigen spaarinspanningen van zelfstandigen en bedrijfsleiders door fiscale voordelen op het “vrij aanvullend pensioen” buiten vennootschap (VAPZ) en  de “individuele pensioentoezegging” binnen vennootschap (IPT) toe te kennen.

Fiscaal optimaliseren” is dus de eerste stap, maar de hoofdzaak blijft dat u uiteindelijk over voldoende inkomen zal kunnen beschikken, eens u met pensioen gaat.

Het bepalen van het aanvullend pensioen dat u zal nodig hebben, alsook welke spaarinspanningen u zal moeten doen om dit bijeen te krijgen, is geen gemakkelijke opgave. Om uw effectieve pensioenbehoefte, alsook de spaarinspanningen die hiervoor nodig zijn, op een correcte manier te bepalen, kan u rekenen op onze hulp. Wij stellen graag met u een “pensioenplan” op.

Het gemiddeld pensioen van een zelfstandige per maand

Uw privé-woning betaald door de vennootschap?!

Als je een privé woning koopt, renovatiewerken uitvoert, een blok laat zetten voor je pensioen of eventueel een 2e verblijfplaats wenst aan te schaffen, is het normaal gebruik dat je hierin voorziet met private middelen. Als je een vennootschap hebt, bestaat er nochtans een heel mooi vehikel om een deel van deze private vastgoedfinanciering door de vennootschap te laten betalen. Voor meer info, aarzel niet om ons te contacteren.

 

Wekken wij uw interesse op?